Alt som norsk livsstil og kultur

Velkommen til Singelnett.no

Ønsker du å finne fram til dine norske røtter, eller vil du bare lære mer om hvem du er og hvordan du og dine lever? Eller har du nettopp flyttet til Norge og ønsker å lære mer om hvordan nordmenn lever? På Singelnett.no vil du finne mye spennende og interessant informasjon om det å være norsk, og hva den norske kulturen og livsstilen går ut på.

Hva nøyaktig kan du lære om her?

På Singelnett.no kan du lære mer om det meste som er typisk norsk når det kommer til kultur, levemåte og livsstil. Vi har selvfølgelig inkludert artikler og guider om norske filmer, norske artister, norske forfattere som Asbjørnsen og Moe, tradisjonelle matretter fra Norge, nasjonalfeiringen på 17. mai og informasjon om hvorfor nordmenn er så glad i å gå tur.

Det å utforske naturen er nærmest blitt erkenorsk, og mange liker å gå på tur i skog, mark og på fjell enten det er sommer, høst, vår eller vinter. Det er kanskje ikke så rart, tatt i betraktning at norsk natur er blant verdens mest spektakulære. Vi har i tillegg inkludert en guide om fenomenet norske bloggere. Her i Norge er bloggerne superpopulære!

Typisk norsk

Vi nordmenn har mange tradisjoner som gjentas år etter år, og blant disse er kanskje 17. mai den mest erkenorske og unike tradisjonen. De fleste nordmenn feirer 17. mai, som altså er en feiring av grunnlovsdagen, på ett eller annet vis – enten det er med ballonger, iskrem, flagg, champagnefrokost, spekekjøtt, hallingkast, tog eller andre morsomme aktiviteter. Dette er nasjonalromantikk på sitt beste.

Det som gjør 17. mai så spesielt, er at feiringen er nokså lik fra år til år, og vi feirer dagen på omtrent samme vis nå som for 100 år siden. På 17. mai kler mange seg i bunaden eller annen finstas, og tradisjonelle matretter inntas på høykant. Sannsynligvis vil de samme tradisjonene også fortsette i mange år fremover.

Nyere norsk livsstil og kultur

I tillegg til det erketypiske norske som har røtter langt tilbake i tid, som hallingkast, rømmegrøt og bunader, har nye og spennende tradisjoner inntatt landet de siste årene. Blant annet har blogging blitt en viktig del av norsk kultur, og det finnes i dag en blogg for alle og enhver – både sminkeblogger, treningsblogger, matblogger, hageblogger og interiørblogger, for å nevne noen.

Og foruten de tradisjonelle norske martrettene som har vært vanlige i lang tid, som fårikål og kjøttkaker, har det i dag kommet mange mer internasjonale retter, som likefullt har blitt tradisjonelle her til lands. Vi kan for eksempel nevne taco på fredager og pizza på lørdager, noe som er tradisjon i mange norske hjem i dagens moderne samfunn.

Norsk underholdning

Også på TV-, film- og litteraturfronten er det mye som kan betegnes som typisk norsk, og en viktig del av norsk kultur og livsstil. Hvem har vel ikke sett på Grevinnen og Hovmesteren lille-julaften, eller Tre nøtter til Askepott på julaften? Det samme kan sies om ski eller fotball som sendes på TV – noe som er svært populært å følge med på.

I Norge er det også mange kjente skuespillere som figurerer i spennende norskproduserte filmer. Blant de mest kjente finner vi Aksel Hennie, Pia Tjelta og Ane Dahl Torp. Filmer som Bølgen, Skjelvet og Villmark har nærmest fått kultstatus her til lands. Det er også mange kjente forfattere som har lang tradisjon i Norge, som Asbjørnsen og Moe, Sigrid Undset og Aleksander Kielland.

Hvorfor sjekke ut Singelnett.no?

Det er mange gode grunner til å lese gjennom våre guider og artikler om norsk livstil og kultur! Uansett om du er kjent med kulturen i Norge eller ikke, vil du kunne lære mye nytt og spennende på siden vår. Det er alltid greit å ha grunnleggende kunnskap om kultur og livsstil i det landet du bor i, men også andre kan få glede av siden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *