17. Mai

17. Mai er dag som er viktig for Norge, og for mange av de som bor i Norge og er fra Norge. Det er nasjonaldagen til Norge og den feires landet over, og av nordmenn i mange andre land også. Dagen feires på litt forskjellige måter på forskjellige steder, men de aller fleste stedene har veldig mye til felles. Det er en dag nordmenn kommer sammen, og viser hvor mye en har til felles og det er en dag en virkelig kan kjenne på hvor glad en er i landet sitt og være utadvendt og bare kose seg.

Hvorfor feirer vi 17. Mai?

17. Mai er som nevnt nasjonaldagen, eller grunnlovsdagen til Norge. Det var på akkurat denne dagen i 1814, Norges egen grunnlov ble til. Mange ser på det som da Norge ble sitt eget land, selv om det faktisk ikke skjedde før i Juni i 1905. Fra 1814 var vi i en union med Sverige. Når vi fikk vår egen grunnlov i 1814, ble vi ikke selvstendig, men vi gikk fra å være helt under Danmark til å være i en union med Sverige, hvilket fortsatt var et veldig stort steg i riktig retning mot frigjørelsen nesten hundre år senere.

Hvordan feirer barn 17. Mai?

17. Mai blir av mange sett på som barnas dag. Denne dagen er spesielt viktig for mange barnefamilier, og det er en dag mange barn gleder seg til hele året. En viktig del av feiringen for mange er toget en går i. Mange barn går i toget sammen med skolen sin, eller sammen med lag om de går på en fritidsaktivitet. Mange barn elsker også denne dagen siden det går mye i mat som pølser, grillmat, og selvfølgelig så mange is de kan spise. Mange er også med på leker på skolen sin, som sekkeløp og potetløp.

Hvordan feirer voksne 17. Mai?

Selv om 17. Mai er kjent som barna sin dag, har også voksne (gjerne unge og de uten barn) funnet sine egne måter å feire på. Mange har laget en tradisjon med å starte dagen med champagnefrokost hvor en samler gode venner, og koser seg med god mat og vin til frokost. Videre har 17. Mai for mange blitt en festdag, det er blant annet den siste dagen i russetiden for mange. Det har også være noen diskusjoner om dette er riktig, at det som var barnas dag har blitt en dag som brukes til fest og alkohol.

Hvor bør du feire 17. Mai?

17. Mai feires over hele Norge, og uansett hvor du feirer vil du oppleve mye gøy og spennende. Akkurat hvor du bør feier kommer litt an på akkurat hva du ser etter. Dersom du ønsker å se store barnetog, tivoli og mange spennende boder og aktiviteter er det nok lurt å feire i en av de større byene i Norge som Bergen, Oslo, Stavanger eller Trondheim. Leter du derimot etter en mer rolig feiring, kanskje med bare familien kan du ta turen på fjellet å feire i vakre omgivelser, eller du ønsker å feire med grilling, sol og bading kan du feire på kysten av Sørlandet

Hva går en med på 17. Mai?

17. Mai er også en spesiell dag for mange siden det er en sjanse til å gå med bunad. Bunad er en tradisjonell folkedrakt. i dag finnes de i mange forskjellige versjoner, forskjellige steder har forskjellige typer bunader og når en går rundt på 17. Mai ser en forskjellige vakre bunader uansett hvor en ser. Det er ikke så mange sjanser til å gå med bunader i løpet av året, så mange elsker å vise fram sin på 17. Mai. Det er vanlig at en får bunaden sin når en konfirmeres når en er 14 år eller 15 år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *